20/06/2024 20/06/2024 Στην εκλογή Τριπροσώπου από το οποίο θα εκλεγεί ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας προέβη σήμερα η ιερά σύνοδος στη Σόφια. Το τριπρόσωπο αποτελείται από τους Μητροπολίτες Βράτσης κ. Γρηγόριο, Λόβετς κ. Γαβριήλ, Βιδινίου κ. Δανιήλ. Ο Μητροπολίτης Βράτσης έλαβε 11 ψήφους, ο Μητροπολίτης Λόβετς 9 , και ο Μητροπολίτης Βιδινίου 9. Σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη...
20 Ιουνίου, 2024 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2024 - 19:12

Το τριπρόσωπο για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας: Μητροπολίτες Βράτσης Γρηγόριος , Λόβετς Γαβριήλ, Βιδινίου Δανιήλ

Διαδώστε:
Το τριπρόσωπο για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας: Μητροπολίτες Βράτσης Γρηγόριος , Λόβετς Γαβριήλ, Βιδινίου Δανιήλ

Στην εκλογή Τριπροσώπου από το οποίο θα εκλεγεί ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας προέβη σήμερα η ιερά σύνοδος στη Σόφια. Το τριπρόσωπο αποτελείται από τους Μητροπολίτες Βράτσης κ. Γρηγόριο, Λόβετς κ. Γαβριήλ, Βιδινίου κ. Δανιήλ.

Ο Μητροπολίτης Βράτσης έλαβε 11 ψήφους, ο Μητροπολίτης Λόβετς 9 , και ο Μητροπολίτης Βιδινίου 9.

Σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών, να έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν 5 χρόνια ως εν ενεργεία Μητροπολίτες. Από τους Ιεράρχες που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, εννέα πληρούν τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, ο οποίος επίσημα δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Η εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια την Κυριακή 30 Ιουνίου. Στην εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας θα βρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες παρέλαβε αδελφικό γράμμα από τον Αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγόριο, με τον οποίο τον προσκαλεί να παραστεί στην ιστορική στιγμή για την ζωή της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Το γράμμα επέδωσε στον Παναγιώτατο αντιπροσωπεία Ιεραρχών αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες: Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο, Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανό, Δοροστόλου κ. Ιάκωβο και τους Επισκόπους Βελίκης κ. Σιώνιο και Σμολιάν κ. Βησσαρίωνα.

Μητροπολίτης Βράτσης Γρηγόριος 

Ο κατά κόσμον Κρασιμίρι Μαρίνωφ Τσβετκώφ γεννήθηκε στην πόλη Μπότεφγκραντ (Botevgrad) της Δυτικής Βουλγαρίας στις 19 Σεπτεμβρίου 1970. Στις 17 Νοεμβρίου 1996 εκάρη μοναχός στο Μοναστήρι του Χατζηδίμοβο. Αποφοίτησε από το Θεολογικό Σεμινάριο Σόφιας το 1995 και από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1999. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1996 από τον Μητροπολίτη Νευροκοπίου Ναθαναήλ και Πρεσβύτερος το 1997. Στις 20 Δεκεμβρίου 1998 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Νευροκοπίου και από την 1 Νοεμβρίου 2007 ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Σόφιας. Στις 29 Οκτωβρίου 2010 στο Μοναστήρι του Τρογιάν χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βρανίτσης, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Σόφιας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σηλύμνου Ιωαννίκιο, Βιδινίου Δομητιανό, Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας Κύριλλο, Μεγάλου Τυρνόβου Γρηγόριο, Ρούσε (Τσερβένου) Νεόφυτο, Λοβτσού Γαβριήλ, Δοροστόλου Αμβρόσιο και τους Επισκόπους Μαρκιανουπόλεως Κωνσταντίνο, Ντεβόλσκι Θεοδόσιο, Αδριανουπόλεως Ευλόγιο, Στοβίου Ναούμ, Ζνεπόλεως Ιωάννη, Δραγοβιτίας Δανιήλ και Αγαθονικείας Βόρι.

Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τρογιάν (2011-2017). Το 2014 ήταν υποψήφιος για τη Μητρόπολη Νευροκοπίου. Ισοψήφισε με τον Επίσκοπο Μελενίκου Σεραφείμ, ο οποίος προκρίθηκε με τη ψήφο του Πατριάρχη Βουλγαρίας. Στις 12 Μαρτίου 2017 εξελέγη Μητροπολίτης Βράτζης.

Ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος είναι ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας έως και την εκλογή νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας, καθώς και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Σόφιας

Μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ

Ο κατά κόσμον Τσβετάν Μετόντιεφ Ντίνεφ γεννήθηκε στην Σόφια στις 16 Ιουλίου 1950. Το 1973 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή Σόφιας και το 1986 από τη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας. Υπήρξε πνευματικό ανάστημα του Επισκόπου Λεύκης Παρθενίου. Στις 28 Δεκεμβρίου 1979 εκάρη μοναχός.

Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Ιουνίου 1980 και Πρεσβύτερος στις 10 Ιουνίου 1980. Στις 24 Μαΐου 1986 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Βουλγαρικού Ναού της Μόσχας από το 1986 μέχρι το 1991 και ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Σόφιας από το 1991 μέχρι το 1998. Στις 19 Οκτωβρίου 1998 χειροτονήθηκε στην Ιερά Μονή Ρίλας τιτουλάριος Επίσκοπος Μακαριουπόλεως, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Σόφιας. Στις 21 Ιανουαρίου 2001 εξελέγη Μητροπολίτης Λόβετς.

Μητροπολίτης Βιδινίου Δανιήλ

Ο κατά κόσμον Αθανάσιος Τριανταφύλλου Νικόλωφ γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1972 στο Σμόλεν (Smolyan). Αποφοίτησε από τη Θεολογική Ακαδημία Σόφιας το 2002. Στις 7 Αυγούστου 1999 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στην κωμόπολη Χατζηδίμοβο. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Αυγούστου 1999 και Πρεσβύτερος στις 27 Νοεμβρίου 2004 από τον Μητροπολίτη Νευροκοπίου Ναθαναήλ. Την 1 Ιουνίου 2006 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Στις 20 Ιανουαρίου 2008 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Δραγοβιτίας, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Νευροκοπίου. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σηλύμνου Ιωαννίκιο, Βιδινίου Δομητιανό, Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας Κύριλλο, Μεγάλου Τυρνόβου Γρηγόριο, Ρούσε (Τσερβένου) Νεόφυτο, Νευροκοπίου Ναθαναήλ, Λοβτσού Γαβριήλ και τους Επισκόπους Αδριανουπόλεως Ευλόγιο, Στοβίου Ναούμ, Ντεβόλσκι Θεοδόσιο, Μαρκιανουπόλεως Κωνσταντίνο και Ζνεπόλεως Ιωάννη. Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Χατζηδίμοβο.

Στις 15 Ιουνίου 2010 τοποθετήθηκε Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Αμερικής. Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη Μητροπολίτης Βιδινίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων