17/02/2021 17/02/2021 Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια λέβα (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας για εργασίες συντήρησης και ανέγερση νέων εκκλησιών και ιερών μονών. «Την περασμένη εβδομάδα διαθέσαμε περίπου 4 εκατομμύρια λέβα για τη χρηματοδότηση θεολογικών σχολών. Η θρησκευτική εκπαίδευση έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας  Μπόικο Μπορίσοφ...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 14:47

Βουλγαρία: 2,5 εκατ. λέβα για την ανέγερση εκκλησιών

Διαδώστε:
Βουλγαρία: 2,5 εκατ. λέβα για την ανέγερση εκκλησιών

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια λέβα (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας για εργασίες συντήρησης και ανέγερση νέων εκκλησιών και ιερών μονών.

«Την περασμένη εβδομάδα διαθέσαμε περίπου 4 εκατομμύρια λέβα για τη χρηματοδότηση θεολογικών σχολών. Η θρησκευτική εκπαίδευση έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας  Μπόικο Μπορίσοφ και δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη στενή συνεργασία με το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ανακαινισθούν μεταξύ άλλων η Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας στο Karan Varbovka, οι ναοί του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Μηνά στο Κιουστεντίλ, ενώ θα ανεγερθούν ένας ναός αφιερωμένος στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και ένας στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων