Πατριαρχείο Βουλγαρίας
30 Ιουλίου, 2024

Βουλγαρία: Η εορτή του Αγίου Βησσαρίωνα του Σμολιανού

Διαδώστε:

Πανηγυρικές ακολουθίες τελέστηκαν το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου στην πόλη Σμόλιαν προς τιμήν του γηγενή μάρτυρα Αγίου Βησσαρίωνα, Επισκόπου Σμολιάν, προστάτη της Ροδόπης.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ) κ. Νικολάου, την παραμονή της εορτής στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προεστώτος του Επισκόπου Yelbazhd κ. Ισαάκ. Συμμετείχε ο Επίσκοπος Σμολιάν κ. Βησσαρίων.

Την επομένη, 29η Ιουλίου, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Αρσένιος, συλλειτουργούντων των Επισκόπων Σμολιάν κ. Βησσαρίονα, Yelbazhd κ. Ισαάκ.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος του Δήμου Σμόλιαν κ. Νικολάι Μελέμοφ, ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Σμόλιαν κ. Zahari Sirakov, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Dimitar Katsarov, ο κ. Todor Batkov, η κα Zdravka Batkova. και ο κ. Todor Batkov-son, ο δήμαρχος του χωριού Shiroka Laka κ. Vasil Sedyankov, η δήμαρχος του χωριού Momchilovtsi κα Siika Surkova, και δεκάδες ευσεβείς χριστιανοί.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σλίβεν μίλησε για τη μαρτυρική και θυσιαστική ζωή του Αγίου Βησσαρίωνα.

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία

Πηγή: bg-patriarshia.bg

Διαδώστε: