Πατριαρχείο Βουλγαρίας
21 Σεπτεμβρίου, 2023

Βουλγαρία: Καθαγιάστηκε το πρώτο κινητό συνεργείο αιμοδοσίας της χώρας

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης καθαγίασε χθες το πρώτο κινητό συνεργείο αιμοδοσίας της Βουλγαρίας, στον προαύλιο χώρο του Περιφερειακού Κέντρου Μεταγγίσεων (RCTH) στην πόλη Βάρνα. Το συγκεκριμένο όχημα αγοράστηκε με κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τη φιλανθρωπική εκστρατεία του Συλλόγου «Πιστεύω και βοηθάω».

Με πανηγυρική τελετή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάντισλαβ Νικόλοφ παρέδωσε τα κλειδιά του κινητού συνεργείου στη Διευθύντρια του RCTH – Βάρνα, Δρ Ζανίνα Γιορντάνοβα.

Το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας διαθέτει δύο χώρους, όπου σοτν έναν θα διενεργούνται αιμοληψίες και στο άλλο μεταγγίσεις. Στόχος είναι, να διευκολύνεται η όλη διαδικασία σε όλη την χώρα.

Η Δρ. Yordanova ευχαρίστησε την ομάδα του Συλλόγου «Πιστεύω και βοηθάω» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτό το κινητό συνεργείο θα αυξήσει το ενδιαφέρον για την αιμοδοσία στη Βάρνα και στην περιοχή».

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους όσοι εργάζονται στο Περιφερειακό Κέντρο Μεταγγίσεων στη Βάρνα, καθώς και το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας να είναι χρήσιμο στην κοινωνία, για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η αιμοδοσία είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία και ότι ο καθένας θα πρέπει να αντιληφθεί την αναγκαιότητα της αιμοδοσίας.

    

Πηγή: bnr.bg, /bg-patriarshia.bg (Георги Великов)

Διαδώστε: