Πατριαρχείο Βουλγαρίας
26 Απριλίου, 2023

Βουλγαρία: Νέος Ιερός Ναός αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στον δήμο Κιουστεντίλ

Διαδώστε:

Mε την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον δήμο Κιουστεντίλ, στο χωριό Σκρυνιάνο.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προσπαθήσουν να είναι αξιοπρεπείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να προσεύχονται, να είναι ενωμένοι σαν μια μεγάλη οικογένεια, και να συμμετάσχουν σε καλές και χρήσιμες πρωτοβουλίες για το πλησίον τους.

Ακόμη, ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τους δωρητές, τους κτίστες, όσους συνέβαλαν στη διακόσμηση του ναού, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ιερού έργου. Μάλιστα ευχήθηκε ο Θεός να ανταμείψει τους πάντες.

Εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος παρέδωσε μία εικόνα της Παναγίας ως ευλογία στον νέο Ιερό Ναό.

Παρευρέθηκαν ο κ. Petar Paunov, δήμαρχος του δήμου Κιουστεντίλ, ο κ. Ivan Andonov, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Kiril Stoimenov, δήμαρχος του χωριού Σκρυνιανό, ο κ. Angel Mladenov, γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας, καθώς και δεκάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κάτοικοι και καλεσμένοι του δήμου Κιουστεντίλ, που ήρθαν να μοιραστούν τη χαρά της ιστορικής γιορτής.

  

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Φωτογραφίες: Αρχιερέας Kostadin Trenev

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg

Διαδώστε: