Πατριαρχείο Βουλγαρίας
13 Σεπτεμβρίου, 2024

Βουλγαρίας Δανιήλ: Η οικοδόμηση ενός ναού δεν είναι εύκολη υπόθεση

Διαδώστε:

Αγιασμό στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου, Πατριάρχη Τυρνόβου, τέλεσε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός βρίσκεται σε πολυπληθή συνοικία της Σόφιας.

Στην ομιλία του προς τους παριστάμενους ο Πατριάρχης Βουλγαρίας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανέγερσης Ιερών Ναών. “Η οικοδόμηση ενός ναού δεν είναι εύκολη υπόθεση και πρέπει να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες. Είναι αξιέπαινο, χαρμόσυνο γεγονός ότι τα περισσότερα κονδύλια για την κατασκευή μέχρι στιγμής έχουν προέλθει από διάφορους δωρητές”.

Μετά τα εγκαίνια, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και την κατασκευαστική εταιρεία, εξέτασε την κατάσταση του ναού, ενημερώθηκε λεπτομερώς για το έργο και την υλοποίησή του και έδωσε ουσιαστικές κατευθύνσεις για τη συνέχισή του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος της περιφέρειας Λιουλίν, Γκεόργκι Τοντόροφ, και παιδιά από τα τοπικά σχολεία απήγγειλαν ποιήματα για τον Άγιο Ευθύμιο, Πατριάρχη Τυρνόβου.

Μετά τον αγιασμό του νέου ναού, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και η συνοδεία του επισκέφτηκαν έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιουλίν, σκοπός της οποίας είναι να προσελκύσει την προσοχή και την υποστήριξη για την ολοκλήρωση του ναού. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από τα διάφορα στάδια ανέγερσης του ναού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του είδους του στη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: Βεσέλα Ιγνάτοβα/ patriarshia.bg

Διαδώστε: