Πατριαρχείο Βουλγαρίας
09 Σεπτεμβρίου, 2024

Βουλγαρίας Δανιήλ: Η Παναγία είναι η πρώτη που εκπληρώνει πλήρως τη μεγαλύτερη εντολή του Θεού

Διαδώστε:

“Η Παναγία είναι το πρώτο πρόσωπο που εκπληρώνει πλήρως τη μεγαλύτερη εντολή που μας έχει δώσει ο Θεός. Εκπλήρωσε το σχέδιο του Θεού για τον ερχομό, τη γέννηση του Σωτήρα του κόσμου – του Θεανθρώπου, του Κυρίου Ιησού Χριστού”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ από την πανηγυρίζουσα ενορία της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία Λάγερα της Σόφιας. 

Ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας τέλεσε την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, τη Θεία Λειτουργία. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Μπράνιτσας κ. Παχώμιος, ιερείς και διάκονοι της Μητρόπολης Σόφιας.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής καθώς και για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι δύσκολος ο αγώνας για να ενσταλάξει η ειρήνη του Θεού στην ανθρώπινη καρδιά και προέτρεψε όλους να κάνουν απολογισμό πόσο από τον χρόνο τους διαθέτουν για να είναι γεμάτοι ειρήνη και ευγνωμοσύνη μέσα τους. “Μας έδωσε εντολή να αγωνιζόμαστε, όσο δύσκολο κι αν είναι, να γεμίζουμε τις ψυχές και τις καρδιές μας με ειρήνη Θεού, με χαρά και με έπαινο”, είπε.

“Ας προσπαθήσουμε και εμείς, ακολουθώντας το παράδειγμα των αγίων δικαίων Ιωακείμ και Άννας και της μικρής Παναγίας, να έχουμε συζυγική πίστη στις οικογένειες, να ζούμε όχι για τον εαυτό μας, αλλά για τον Χριστό”, ευχήθηκε.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες 

Διαδώστε: