Πατριαρχείο Βουλγαρίας
30 Αυγούστου, 2024

Βουλγαρίας Δανιήλ: Ο Άγιος Αλέξανδρος Νιέφσκι να μας βοηθήσει να υπερασπιστούμε την Ορθόδοξη πίστη

Διαδώστε:

Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής, 30 Αυγούστου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, επί τη εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου. 

Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο Επίσκοπος Μπράνιτσας κ. Παχώμιος και ο Επίσκοπος Βελμπάντζα κ. Ισαάκ. Μεταξύ των συλλειτουργούντων ιερέων ήταν και ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια, Αρχιμανδρίτης Βλαντιμίρ Τίστκουκ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Κωνσταντίνος Γκαβρίλοφ.

Δεκάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Βουλγαρίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πορκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας μίλησε για τη ζωή και την πίστη του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

«Εφέτος συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τον αγιασμό του Πατριαρχικού Ναού. Πόσες προσευχές, πόσες φορές ο λαός μας μαζεύτηκε εδώ και ικέτευσε για ειρήνη, ευημερία και ουράνια προστασία για ολόκληρο τον λαό μας. Είθε, με τις προσευχές του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι να μας βοηθήσει να υπερασπιστούμε την αγία Ορθόδοξη πίστη και αυτά τα λόγια – ότι ο Θεός δεν στηρίζεται στη δύναμη, αλλά στη δικαιοσύνη – να μας δυναμώσει όλους και να αντισταθούμε σε όλους τους σύγχρονους πειρασμούς και τις απειλές! Θέλουν να μας υποχρεώσουν να αλλάξουμε τον μεγαλύτερο θησαυρό που έχουμε – την αγία Ορθόδοξη πίστη μας. Η ευλογία του Θεού και το έλεός Του να είναι μαζί μας!», είπε χαρακτηριστικά.

Διαδώστε: