Πατριαρχείο Βουλγαρίας
05 Ιουλίου, 2024

Βουλγαρίας Δανιήλ: “Σημαντικά σε μια ανθρώπινη κοινωνία η ειρήνη, η τάξη και η ασφάλεια”

Διαδώστε:

“Η ειρήνη, η τάξη και η ασφάλεια στην ανθρώπινη κοινωνία είναι σημαντικά, και στην Ορθόδοξη Εκκλησία προσευχόμαστε ο Κύριος να σας ενισχύει στην υψηλή υπηρεσία σας”. Αυτό ευχήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ προς την ηγεσία και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, με αφορμή την 145η επέτειο από την ίδρυση του Βουλγαρικού ΥΠΕΣ. 

Με αφορμή την επέτειο ο Μακαριώτατος το πρωί της Παρασκευής, 5 Ιουλίου, τέλεσε δέηση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Σόφια. Στην ακολουθία συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Παρέστησαν η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ράγια Ναζαριάν, η Αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, ο Υπουργός Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ και άλλοι.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε τη μεγάλη συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας στην εξυπηρέτηση των πολιτών. “Προσευχόμαστε και εμείς για εσάς, γιατί ο δημόσιος λειτουργός, όπως μας λέει και ο Απόστολος Παύλος, είναι υπηρέτης του Θεού, ο οποίος αποστέλλεται για τον έπαινο εκείνου που κάνει το καλό και για την τιμωρία εκείνων που κάνουν το κακό. Η υπηρεσία σας είναι ιδιαίτερα υπεύθυνη, συχνά σχετίζεται με κίνδυνους για εσάς. Υπηρετώντας με αξιοπρέπεια, υπηρετώντας με το μυαλό ότι η ειρήνη και η ασφάλεια σε όλη την κοινωνία εξαρτώνται από τις υπηρεσίες σας, εκπληρώνετε την εντολή αγάπης του Χριστού”, είπε.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Πατριαρχείο Βουλγαρίας 

Διαδώστε: