Πατριαρχείο Βουλγαρίας
01 Ιανουαρίου, 2024

Βουλγαρίας Νεόφυτος: Να εισέλθουμε στο νέο έτος με τα διδάγματα της πίστης

Διαδώστε:

“Ο ανθρωπόφιλος Θεός δεν στερεί από τον άνθρωπο την ανιδιοτελή και συγχωρητική αγάπη Του, το έλεός Του και την παντοτινή πατρική φροντίδα Του”. Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο μήνυμά του για το νέο έτος. 

Στο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας αφού αναφέρεται στην έννοια του χρόνου και τις δωρεές που παρέχει ο Θεός στον άνθρωπο, σημειώνει ότι το μεγαλύτερο δώρο με το οποίο έχει προικίσει ο Θεός τον άνθρωπό είναι η ελευθερία.

“Παρόλο που ο άνθρωπος συχνά καταχράστηκε, και συνεχίζει να καταχράται, την ελευθερία του, αυτή παραμένει το πιο σίγουρο σημάδι για τον δρόμο προς το καθ’ ομοίωσιν”, αναφέρει.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος προτρέπει να εισέλθουμε στο νέο έτος και να το βιώσουμε αυτό με τα εφόδια και διδάγματα της πίστεως μας, μιμούμενοι, στο μέγιστο δυνατό, τον δημιουργό Θεό.

“Ας εκτιμήσουμε, ας σεβαστούμε και ας αγαπήσουμε την εικόνα του Θεού, γιατί όταν αναγνωρίζουμε και αγαπάμε την εικόνα του Θεού σε κάθε άνθρωπο – μόνο τότε γνωρίζουμε και αγαπάμε αληθινά τον Θεό”, σημειώνει.

Διαδώστε: