Πατριαρχείο Βουλγαρίας
07 Μαρτίου, 2023

Βουλγαρίας Νεόφυτος: “Ο εορτασμός της Ορθοδοξίας είναι μια νίκη που κερδίζεται συνεχώς”

Διαδώστε:

Συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια παρέστη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. Συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος και Μπρανίτσης κ. Παχώμιος. 

Κατά την ώρα του κοινωνικού ο Επίσκοπος κ. Γεράσιμος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μεταξύ άλλων σε αυτό ανέφερε: “Η Εκκλησία εορτάζει τη νίκη της Ορθόδοξης πίστης η οποία σήμανε το τέλος της εικονομαχίας – μια ένδοξη και πραγματικά αξιέπαινη νίκη από τα μέσα του ένατου αιώνα, η οποία έχει σφραγιστεί στη μνήμη της εκκλησίας με τη συμβολική της σημασία – ως ένα είδος επιλόγου στις χριστολογικές διαμάχες μέχρι εκείνη τη στιγμή”. 

“Ο εορτασμός της Ορθοδοξίας δεν μπορεί να είναι δεδομένος. Δεν είναι κάτι που έχει συμβεί μια για πάντα, και επομένως είναι εγγυημένο για πάντα. Ο εορτασμός της Ορθοδοξίας είναι μια νίκη που κερδίζεται συνεχώς, ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος, σε οποιαδήποτε εποχή και κάτω από διαφορετικές συνθήκες”, τόνισε στο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Νεόφυτος κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων ενώ στο τέλος ευχήθηκε καταλλήλως στους πιστούς.

Διαδώστε: