Πατριαρχείο Γεωργίας
28 Μαρτίου, 2022

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία για 3η φορά σε ένα μήνα

Διαδώστε:

Ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας εστάλη για ακόμα μία φορά από τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας στην Τυφλίδα, χθες, 27 Μαρτίου, μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Συγκεκριμένα, εστάλησαν τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής, νερό, ρούχα και παιδικές τροφές σε ένα φορτίο μεγαλύτερο των 25 τόνων, που ευλογήθηκε από τον Χωρεπίσκοπο και Τοποτηρητή – σύνθρονο του Πατριάρχη Γεωργίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σενάκι, Τσχορότσκου, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιό. Αυτή ήταν η τρίτη αποστολή, που διοργάνωσε το Πατριαρχείο Γεωργίας, μέσα σε ένα μήνα.

Αυτή τη φορά η κύρια δωρεά προήλθε από τις επισκοπές. Έτσι, και με αυτή την αποστολή, περισσότεροι από 40 τόνοι φορτίου συγκεντρώθηκαν από τη Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία προς αποστολή στην Ουκρανία.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε κάθε Γεωργιανό που «κάνει θυσίες για όσους έχουν ανάγκη», αλλά και το κίνημα νεολαίας του Γεωργιανού Πατριαρχείου και όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση αυτού του έργου.

Επίσης, ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί τους επικεφαλής και τους υπαλλήλους του Ταχυδρομείου της Γεωργίας, με τη βοήθεια του οποίου το φορτίο παραδόθηκε δωρεάν.

Τέλος, λόγω της ημέρας κατέληξε: «Είθε η χάρη του σταυρού να προσκυνηθεί στην Ουκρανία, στη Γεωργία και σε όλο τον κόσμο!»

Διαδώστε: