Πατριαρχείο Γεωργίας
12 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Διαδώστε:

Ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Θρησκευτικών Ενώσεων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ραμίν Μαμάντοφ, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία Faig Guliyev, και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν σήμερα το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Χωροεπίσκοπος του Πατριάρχη Γεωργίας Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Τάο – Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Κρατικής Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γεωργίας, ο πρωτοπρεσβύτερος Giorgi Zviadadze, πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας-Σεμιναρίου της Τιφλίδας, και άλλοι κληρικοί.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόδωρος συνεχάρη τον κ. Ραμίν Μαμάντοφ για τον διορισμό του και του ευχήθηκε να είναι επιτυχές το έργο του. Σημείωσε επίσης με ευγνωμοσύνη τη συμβολή του προκατόχου του κ. Mubariz Gurbanli στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δεσμοί θα ενισχυθούν περαιτέρω, γεγονός που θα συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας και στην επίλυση ορισμένων θεμάτων.

Από τη μεριά του ο Ραμίν Μαμάντοφ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την ετοιμότητά του να προωθήσει τη φιλία και την προσέγγιση των δύο λαών.

Και τα δύο μέρη έθιξαν τα τρέχοντα γεγονότα στον κόσμο και τονίστηκε η σημασία της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών στην περιοχή του Καυκάσου.

 

Πηγή: patriarchate.ge

Διαδώστε: