05/10/2023 05/10/2023 Στον καθοριστικό ρόλο τον οποίο συνεχίζει να διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην καθημερινότητα των Γεωργιανών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τιφλίδα, Pavel Herchinsky, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στην έδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας.  Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Σενακίου κ. Σιό και άλλους Ιεράρχες και κληρικούς...
05 Οκτωβρίου, 2023 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2023 - 10:22

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Στον καθοριστικό ρόλο τον οποίο συνεχίζει να διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην καθημερινότητα των Γεωργιανών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τιφλίδα, Pavel Herchinsky, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στην έδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας

Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Σενακίου κ. Σιό και άλλους Ιεράρχες και κληρικούς οι οποίοι παρέστησαν κατά τη συνάντηση.

Ο κ. Herchinskii είπε ότι η Γεωργία είναι μια χώρα με σπουδαίο πολιτισμό και ιστορία, στη ζωή της οποίας η Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερο ρόλο και σημασία, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με μελέτες, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει την υψηλότερη θέση στην εκτίμηση των πολιτών στη Γεωργία και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σιό Shio και οι παριστάμενοι Ιεράρχες ευχαρίστησαν τον διπλωμάτη για την επίσκεψή του και στάθηκαν στο γεγονός ότι οι γεωργιανές παραδόσεις και αξίες πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαδικασία προσέγγισης με την Ευρώπη. Οι ιερείς τόνισαν τη σημασία της παραδοσιακής οικογένειας και την ανάγκη προστασίας των χριστιανικών αξιών, “για τις οποίες δηλώναμε πάντα τη θέση μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν σημαίνει απώλεια εθνικότητας και πνευματικών και πολιτιστικών αξιών, αντίθετα, η Ευρώπη προωθεί την προσέγγιση διαφορετικών εθνών, την ειρηνική συνύπαρξη και πρόσθεσε ότι όχι μόνο η Γεωργία θα επωφεληθεί από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η Γεωργία είναι σημαντικό μέλος με τον πολιτισμό και τις αξίες της και θα προσφέρει πολλά στην αγορά της ΕΕ.

Ακόμη στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή των κατεχόμενων. Σημειώθηκε με πόνο καρδιάς ότι οι Γεωργιανοί δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν στα κατεχόμενα και ακόμη και να επισκέπτονται και να φροντίζουν τους τάφους των νεκρών συγγενών τους.

Ο Σεβασμιώτατος Σιό και οι Αρχιερείς ευχαρίστησαν τον Πρέσβη της ΕΕ για την επίσκεψη και την ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί τους και του ευχήθηκαν να έχει ένα έργο γεμάτο επιτυχίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων