Πατριαρχείο Γεωργίας
07 Αυγούστου, 2023

Γεωργία: Προσευχή για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της φονικής κατολίσθησης

Διαδώστε:

Επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους ναούς της Γεωργίας θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου, για την ανάπαυση των ψυχών όσων ανθρώπων  έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια κατολίσθησης στην ορεινή περιοχή Ράτσα.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται ύστερα από κατολίσθηση στην ορεινή περιοχή Ράτσα, στη βορειοδυτική Γεωργία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών της χώρας, η οποία βρίσκεται σε πένθος.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας εξέφρασε τα συλληπητήριά του προς τους οικείους των θανόντων ενώ με δική του ευλογία ελήφθη η απόφαση για την τέλεση δεήσεων στους ναούς της Γεωργίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την κατολίσθηση εδάφους 

Τα συλλυπητήριά του προς τον Προκαθήμενο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Δείτε αναλυτικά: Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τη φονική κατολίσθηση στη Γεωργία

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η κατολίσθηση συνέβη ύστερα από πολλές ημέρες με καταρρακτώδεις βροχές κοντά σε ξενοδοχείο στο Σόβι, έναν μικρό τουριστικό προορισμό στα βουνά της περιοχής Ράτσα. Λόγω της κατολίσθησης προκλήθηκαν ζημίες σε κατοικίες, στις γραμμές ηλεκτροδότησης, στο οδικό δίκτυο και σε γέφυρες.

Διαδώστε: