30/05/2019 30/05/2019 Η γεωργιανή παράδοση λεει πώς όταν ο Ιησούς ανελήφθη εις τους ουρανούς, η Παναγία και οι μαθητές Του συγκεντρώθηκαν προκειμένου να επιλέξουν τα μέρη που θα κήρυτταν τον λόγο του Κυρίου. Τότε η Παναγία αναφέρθηκε στην Γεωργία. Και παρόλο που ποτέ δεν επισκέφθηκε την χώρα η ιδιαίτερη αυτή αναφορά έχει συνδεθεί με την παράδοση της...
30 Μαΐου, 2019 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2019 - 12:53

“Η Γεωργία στα χέρια της Παναγίας” με νόμο

Διαδώστε:
“Η Γεωργία στα χέρια της Παναγίας” με νόμο

Η γεωργιανή παράδοση λεει πώς όταν ο Ιησούς ανελήφθη εις τους ουρανούς, η Παναγία και οι μαθητές Του συγκεντρώθηκαν προκειμένου να επιλέξουν τα μέρη που θα κήρυτταν τον λόγο του Κυρίου. Τότε η Παναγία αναφέρθηκε στην Γεωργία. Και παρόλο που ποτέ δεν επισκέφθηκε την χώρα η ιδιαίτερη αυτή αναφορά έχει συνδεθεί με την παράδοση της Γεωργίας, η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται υπό την σκέπη της Θεοτόκου.

Αυτή την ιδιαίτερη σχέση της Παναγίας με την χώρα, καθιέρωσε με νόμο η κυβέρνηση της Τυφλίδας, ορίζοντας την 12η Μαίου, ως την ημέρα που “η Γεωργία παραδόθηκε στα χέρια της Παναγίας”

Η ημέρα αυτή θα είναι αργία για την χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων