Πατριαρχείο Γεωργίας
05 Μαΐου, 2023

Μοναδικά έργα στη διάθεση της Εκκλησίας της Γεωργίας

Διαδώστε:

Έργα μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας τα οποία είχε φιλοτεχνήσει ο σπουδαίος γεωργιανός ζωγράφος, Irakli Farjiani, παρέδωσε στον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία η κόρη του καλλιτέχνη, Σοφία.

Όπως είναι γνωστό, το ίδρυμα «Atinati», που διακρίνεται για την παρουσίαση έργων Γεωργιανών καλλιτεχνών, διοργάνωσε πρόσφατα έκθεση ζωγραφικής του Irakli Farjiani, η οποία έτυχε μεγάλου ενδιαφέροντος από το γεωργιανό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό η κόρη του καλλιτέχνη επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο μαζί με τον διευθυντή του ιδρύματος και του παρέδωσε αντίγραφα εικονογραφημένων χειρογράφων από το Κατά Μάρκος και το Κατά Ιωάννης ευαγγέλιο τα οποία είχε φιλοτεχνήσει ο πατέρας της.

“Στην αθεϊστική περίοδο, εξέφρασε την αγάπη του για τον Θεό με εκπληκτικό τρόπο – όπως οι μεγάλοι δάσκαλοι του Μεσαίωνα, αντέγραψε δύο ευαγγέλια (δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα) και τα διακόσμησε με τις πιο όμορφες σύγχρονες μινιατούρες, ξεκινώντας έτσι το Farjiani στυλ”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Μάλιστα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο Irakli Farjiani είχε επισκεφθεί τον Πατριάρχη Γεωργίας για να λάβει την ευχή του και να παρουσιάσει το έργο του. Αρκετές δεκαετίες αργότερα, η κόρη του Σοφία, διέθεσε το έργο αυτό στην Εκκλησία.

Διαδώστε: