Πατριαρχείο Γεωργίας
17 Μαΐου, 2024

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την Ημέρα της Οικογένειας – “Η Εκκλησία ήταν πάντα η ενωτική δύναμη της χώρας”

Διαδώστε:

Με σειρά λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων τιμούν σήμερα στην Γεωργία την Ημέρα της Οικογένεια. Με μήνυμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ Ηλίας απευθύνει έκκληση για ειρηνική συγκέντρωση.

“Η οικογένεια είναι το θεμέλιο κάθε κράτους, και η διατήρησή της είναι απαραίτητη για κάθε χώρα, και για ένα μικρό έθνος είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό, καλώ τους νέους μας, την πιστή κοινότητα, τους πολίτες της Γεωργίας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πίστης, πολιτικής πεποίθησης και ηλικίας, παρά την τεταμένη κατάσταση στη χώρα, να ενωθούμε στις 17 Μαΐου και να γιορτάσουμε την Ημέρα της Οικογένειας όλοι μαζί”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

“Καταδικάζουμε τη βία από όποιον κι αν προέρχεται. Θα θέλαμε να δείξουμε με μια ειρηνική συγκέντρωση ότι η προστασία της ιστορίας, των παραδόσεων, των πνευματικών και πολιτιστικών αξιών μας είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και υπερβαίνει τα στενά πολιτικά συμφέροντα. Η Εκκλησία ήταν πάντα η ενωτική δύναμη της χώρας και έτσι πρέπει να συνεχίσει να είναι. Πρέπει να φροντίσουν όλοι για αυτό, και πρωτίστως οι κληρικοί”, υπογραμμίζει.

Από το 2014, με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, ημέρα αυτή έχει αφιερωθεί στον θεσμό της οικογένειας ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της γεωργιανής κοινωνίας.

 

Διαδώστε: