04/02/2023 04/02/2023 Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και σεβόταν ιδιαίτερα, εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Ηλίας. “Ήταν ένας εξέχων θεολόγος της εποχής μας, ένας βαθιά μορφωμένος άνθρωπος. Συγγραφέας πολύ σημαντικών έργων στη δογματική, τη λειτουργική...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 11:26

Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου Ιωάννη

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου Ιωάννη

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και σεβόταν ιδιαίτερα, εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Ηλίας.

“Ήταν ένας εξέχων θεολόγος της εποχής μας, ένας βαθιά μορφωμένος άνθρωπος. Συγγραφέας πολύ σημαντικών έργων στη δογματική, τη λειτουργική θεολογία και την εκκλησιαστική ιστορία”, σημειώνει στην Επιστολή του προς τον Παναγιώτατο ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Ο κ.κ. Ηλίας εύχεται για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου και παρακαλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως μεταφέρει τα συλλυπητήριά του στους ιερείς, τον κλήρο και το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας.

Χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου, περιστοιχούμενος από Αρχιερείς του Θρόνου, κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, και προσκυνητές.

Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του Μητροπολίτη Περγάμου, οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου σε ηλικία 92 ετών, απέστειλε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Γέρων Περγάμου Ιωάννη – Εις μνημόσυνον αιώνιον

Η Μητρόπολη Κίτρους για την εκδημία του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη

Τρισάγιο για τον μακαριστό Γέρων Περγάμου Ιωάννη από Ιεράρχες της Κρήτης

Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννη

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου κυρού Ιωάννη

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος για τον μακαριστό Γέροντα Περγάμου Ιωάννη

Ψήφισμα της ΟΑΚ για την εκδημία του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου Ιωάννη

Στη Μητρόπολη Αθηνών η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου

Αυστραλίας Μακάριος: «Αντί στεφάνου» προς τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων