29/05/2020 29/05/2020 “Στη γη ο άνθρωπος ζει σε μια συγκεκριμένη αποστολή, για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η κοσμική ζωή είναι μικρή. Είμαστε εδώ προσωρινά. Είμαστε φιλοξενούμενοι και αυτή η επίσκεψη θα τελειώσει αργά ή γρήγορα” δήλωσε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, στο μήνυμά του για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου....
29 Μαΐου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 9:24

Πατρ. Γεωργίας: “Ο άνθρωπος γεννιέται για τη χαρά”

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: “Ο άνθρωπος γεννιέται για τη χαρά”

“Στη γη ο άνθρωπος ζει σε μια συγκεκριμένη αποστολή, για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η κοσμική ζωή είναι μικρή. Είμαστε εδώ προσωρινά. Είμαστε φιλοξενούμενοι και αυτή η επίσκεψη θα τελειώσει αργά ή γρήγορα” δήλωσε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, στο μήνυμά του για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπογράμμισε ότι όλα όσα έγιναν στο παρελθόν, όσα γίνονται κι όσα θα γίνουν στο μέλλον σε όλον τον κόσμο, “αυτές οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες συμβάλλουν στην προόδο μας”
Αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή, τόνισε ότι μπορεί ο Χριστός να αναλήφθηκε στους Ουρανούς, ωστόσο παραμένει μαζί μας, γιατί όπως και ο ίδιος ο Ιησούς είχε πει”ὅπου εἶναι συναγμένοι δύο ἤ τρεῖς στό ὄνομά μου, ἐκεῖ εἶμαι κι ἐγώ ἀνάμεσά τους”.

“Ο Κύριος μας καλεί να υψώσουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν πρέπει να παραμείνουμε γήινοι, πρέπει να είμαστε με τον Κύριο” είπε ο Πατριάρχης Γεωργίας και πρόσθεσε:
“Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν ζούμε για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους. Για να είναι ένα άτομο ευτυχισμένο, πρέπει να ζει για κάποιον άλλο, να κάνει τους άλλους ευτυχισμένους”

“Ο άνθρωπος γεννιέται όχι για τη θλίψη αλλά για τη χαρά. Ο Θεός είναι αγάπη. Μην φοβάστε, μην αποθαρρύνεστε. Μην χάσετε την ελπίδα. Θυμηθείτε, ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί σας” κατέληξε στο κήρυγμά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων