27/06/2024 27/06/2024 Κάλεσμα προς τους Γεωργιανούς της διασποράς να καταβάλλουν προσπάθεια να είναι άξιοι εκπρόσωποι της χώρας στο εξωτερικό και να ενισχύουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους με την πίστη στον Θεό, απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας κατά τον χαιρετισμό του στο φόρουμ «Ισχυρή Διασπορά στην Υπηρεσία της Πατρίδας» που είναι...
27 Ιουνίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2024 - 22:59

Προτροπές Πατριάρχη Ηλία προς τους Γεωργιανούς της διασποράς

Διαδώστε:
Προτροπές Πατριάρχη Ηλία προς τους Γεωργιανούς της διασποράς

Κάλεσμα προς τους Γεωργιανούς της διασποράς να καταβάλλουν προσπάθεια να είναι άξιοι εκπρόσωποι της χώρας στο εξωτερικό και να ενισχύουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους με την πίστη στον Θεό, απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας κατά τον χαιρετισμό του στο φόρουμ «Ισχυρή Διασπορά στην Υπηρεσία της Πατρίδας» που είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της Διασποράς.

Παράλληλα ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήρια του για την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γεωργίας στους «16» της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 που διεξάγεται στη Γερμανία. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι παράδειγμα ενότητας της διασποράς και επιβεβαίωση του τι μπορούν να επιτύχουν οι κοινές μας προσπάθειες».

Το φόρουμ διοργανώνεται το διήμερο 27-28 Ιουνίου 2024 από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας και με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία:

Χαιρετώ θερμά όλους, ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της διασποράς μας, και σας συγχαίρω για τη χθεσινή νίκη. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γεωργίας μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι παράδειγμα ενότητας της διασποράς και επιβεβαίωση του τι μπορούν να επιτύχουν οι κοινές μας προσπάθειες.

Έχω αναφέρει επανειλημμένα ότι όποιος από εσάς κατοικεί στο εξωτερικό είναι το πρόσωπο της Γεωργίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε άξιοι εκπρόσωποι της πατρίδας σας και της χώρας σας όπου βρίσκεστε, με τη ζωή και το έργο σας, προσπαθήστε να ενισχύετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας με την πίστη στον Θεό, μην λησμονείτε τις ρίζες των προγόνων σας και όσο καλύτερα μπορείτε, εκπροσωπήστε τη Γεωργία στο περιβάλλον σας.

Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στην παγκόσμια σκηνή και εσείς στον τόπο της τωρινής παρουσίας σας έχετε συμβάλει, έστω και ελάχιστα, προς όφελός της.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εκκλησία της Γεωργίας έχει εκπροσώπους της στο εξωτερικό και οι κληρικοί μας προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό σας, προσπαθώντας να ενισχύσουν το πνεύμα ενότητας στις ενορίες.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι ότι σήμερα έχουμε 22 ενορίες στη Γαλλία, 25 στην Ιταλία, 10 στην Ισπανία, 4 στην Ελβετία, 20 στη Γερμανία και στην Αυστρία, 8 ενορίες στο Βέλγιο και την Ολλανδία, 21 ενορίες στην Αμερική και τον Καναδά, ενορίες λειτουργούν επίσης στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στη Μάλτα. Επομένως η Εκκλησία είναι δίπλα σας και θα σας βοηθήσει να σηκώσετε τον σταυρό σας.

Θα ήθελα να ευλογήσω τον καθένα από εσάς και να σας ευχηθώ να έχετε πίστη προς τον Θεό και την πατρίδα.

Ο Θεός να ευλογεί τη Γεωργία και όλο τον κόσμο με ειρήνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων