Πατριαρχείο Γεωργίας
05 Νοεμβρίου, 2022

Συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πατριάρχη Γεωργίας προς ερευνήτρια της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας

Διαδώστε:

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εξέδωσε συγχαρητήριο μήνυμα για το πολύπλευρο έργο της Ομότιμης Καθηγήτριας κα Shushana Putkaradze, η οποία είναι επικεφαλής ερευνήτρια για την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά των Γεωργιανών που ζουν στην Ατζαρία και στα ιστορικά εδάφη της Νοτιοδυτικής Γεωργίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Η Shushana Putkaradze, η οποία είναι μια αναγνωρισμένη επιστήμονας, κατέχει μια ιδιαίτερη θέση για τα πολύπλευρα θέματά της και τη μοναδικότητα του υλικού που έχει συλλέξει κατά την ερευνητική και ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία”, είπε ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Γεωργίας την παρομοίασε με μια μέλισσα: “Περιπλανιέται σαν μία μέλισσα, η οποία όμως συλλέγει χειρόγραφα, βιβλία, καταγράφει τις εκδοχές της ιστορίας όπως την περιγράφουν οι απλοί άνθρωποι, σκαλίζει τοπωνύμια, έθιμα και παραδίδει την αποκτηθείσα γνώση, που έγινε μέλι, στην κοινωνία μας με τη μορφή πολύ σημαντικών βιβλίων”.

“Την συγχαίρουμε θερμά και της ευχόμαστε να συνεχίσει ακούραστα να υπηρετεί τον τόπο μας, αποκαλύπτοντας και προστατεύοντας την ταυτότητά μας”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Σημειώνεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου του 2022 η κ. Putkaradze συμπλήρωσε 80 χρόνια ζωής, και συνολικά 55 χρόνια επιστημονικής δραστηριότητας.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchate.ge

 

Διαδώστε: