17/11/2022 17/11/2022 Τα συλλυπητήριά του έστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας για μία μεγάλη εθνική προσωπικότητα, τον Nodar Natadze, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών, στις 13 Νοεμβρίου 2022. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο κριτικός λογοτεχνίας, γλωσσολόγος και μέλος της πρώτης Σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου της Γεωργίας, το 1990-1991, ήταν από τους πολιτικούς που υπέγραψε την Πράξη...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2022 - 15:07

Συλλυπητήριο μήνυμα Πατριάρχη Γεωργίας για μία μεγάλη εθνική προσωπικότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Συλλυπητήριο μήνυμα Πατριάρχη Γεωργίας για μία μεγάλη εθνική προσωπικότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα συλλυπητήριά του έστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας για μία μεγάλη εθνική προσωπικότητα, τον Nodar Natadze, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών, στις 13 Νοεμβρίου 2022.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο κριτικός λογοτεχνίας, γλωσσολόγος και μέλος της πρώτης Σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου της Γεωργίας, το 1990-1991, ήταν από τους πολιτικούς που υπέγραψε την Πράξη Αποκατάστασης της Κρατικής Ανεξαρτησίας της Γεωργίας. Ακόμη, υπήρξε συγγραφέας πολλών επιστημονικών και δημοσιογραφικών εργασιών.

“Σήμερα αποχαιρετούμε τον κ. Nodar Natadze, διάσημο φιλόσοφο, πολιτικό, και μεγάλη εθνική προσωπικότητα. Διακρινόταν από ειλικρίνεια, αμεσότητα, και έχαιρε μεγάλου σεβασμού στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα ήταν και θεοσεβούμενος. Θα προσευχηθούμε για να αναπαυθεί η αθάνατη ψυχή του, και οι συγγενείς και φίλοι του να ευλογηθούν με ειρήνη και δύναμη”, είπε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, εξέφρασε την Κυριακή τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Nodar Natadze. “Λυπάμαι για τον θάνατο του Nodar Natadze, διάσημου γλωσσολόγου, και πολιτικού της Γεωργίας.

Η δράση του άφησε ιδιαίτερο στίγμα στην πορεία της κρατικής ανασυγκρότησης και συνέβαλε στην υπογραφή της Πράξης Ανεξαρτησίας της Γεωργίας. Ο Nodar Natadze ήταν ένας άνθρωπος που έμεινε πιστός στις αρχές του έως το τέλος της ζωής του. Θα είναι παράδειγμα και πρότυπο για πολλές γενιές. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων