02/08/2023 02/08/2023 Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας καθώς με το παλαιό εορτολόγιο τιμάται η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.  Σήμερα το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών του Πατριαρχείου.  Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο άγων τα ονομαστήριά του Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας ο...
02 Αυγούστου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 13:55

Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία (ΦΩΤΟ)

Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας καθώς με το παλαιό εορτολόγιο τιμάται η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. 

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών του Πατριαρχείου.  Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο άγων τα ονομαστήριά του Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας ο οποίος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για τις ευχές που με αφορμή την σημερινή ημέρα.

“Η χαρά είναι το αποτέλεσμα της αγάπης. να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Να σηκώνετε ο ένας τα βάρη του άλλου κάνοντας πράξη αυτό που μας ζήτησε ο Χριστός. Ο Θεός είναι μαζί μας!”, είπε ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Ο Μακαριώτατος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό της Γεωργίας. Ο κατά κόσμον Ηρακλί Γεωργίεβιτς Γκουντουσάουρι-Σιολασβίλι γεννήθηκε στο Βλαντικαφκάς της τότε Σοβιετικής Ένωσης στις 4 Ιανουαρίου του 1933. Από τον Δεκέμβριο του 1977 βρίσκεται στο πηδάλιο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς στις 23 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους εξελέγη Πατριάρχης Γεωργίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων