Πατριαρχείο Γεωργίας
06 Ιουλίου, 2023

Τα βαφτιστήρια του Πατριάρχη Ηλία τραγούδησαν για τα 90 χρόνια από τη γέννησή του

Διαδώστε:

Ιδιαίτερες στιγμές χαράς και συγκίνησης σκόρπισαν παιδικές φωνές στον προαύλιο χώρο του Πατριαρχικού Μεγάρου στην Τιφλίδα με αφορμή τα 90 χρόνια ζωής (γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου 1933) που συμπλήρωσε φέτος ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Ηλίας.

Παιδιά τα οποία βαπτίστηκαν στο πλαίσιο των ομαδικών βαπτίσεων που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια ο Πατριάρχης Γεωργίας ευχήθηκαν στον πνευματικό τους πατέρας για τη συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής αλλά και 45 χρόνων από την ενθρόνισή του. Στη συνέχεια τα βαφτιστήρια που Μακαριωτάτου απέδωσαν ύμνους και τραγούδια τα οποία έχει συνθέσει ο Πατριάρχη Ηλίας.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας ευλόγησε τα βαφτιστήρια, τους γονείς, τα αδέρφια τους και όλη τη Γεωργία, λέγοντας: “Ο Θεός είναι μαζί μας! Χαίρομαι που σας βλέπω. Σας εύχομαι ειρήνη, χαρά και ευτυχία. Πολλά εξαρτώνται από εσάς. Μπορείτε να κάνετε πολλά. Περιμένουμε αυτές τις καλές πράξεις από εσάς”.

Η Χορωδία των Βαφτιστηριών του Πατριάρχη με την ονομασία «Sagalobeli» δημιουργήθηκε το 2017 με πρωτοβουλία των Maya και Ramin Mikaberidze. Όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Γεωργίας σήμερα, περίπου 200 παιδιά έχουν ενταχθεί στην ομάδα.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας τέλεσε την πρώτη μαζική βάπτιση παιδιών στις 19 Ιανουαρίου 2008. Με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, ο Πατριάρχης Γεωργίας έχει δηλώσει ότι θα βαπτίζει το τρίτο παιδί ζευγαριών που έχουν παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο.

Διαδώστε: