Πατριαρχείο Γεωργίας
24 Οκτωβρίου, 2019

Τιμητική εκδήλωση για το Πατριαρχείο Γεωργίας στις ΗΠΑ

Διαδώστε:

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την σύσταση της Επισκοπής Βορείου Αμερικής και Καναδά του Πατριαρχείου της Γεωργίας, πραγματοποιήθηκε χθες στην Πρεσβεία της Γεωργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη τις τελευταίες ημέρες στην Αμερική, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της γεωργιανής παροικίας των ΗΠΑ.

Στο καλωσόρισμά του ο Πρέσβης Δαυίδ Μπακράτζε ευχαρίστησε το Πατριαρχείο της Γεωργίας για την συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή και τόνισε ιδιαίτερα τον ενωτικό ρόλο της Εκκλησίας για τους γεωργιανούς που ζουν στην Αμερική. “Ο ρόλος της Επισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής αποτελεί ζωτική σημασία για εμάς εδώ στην Αμερική” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Γεωργίας Σεβ. Μητροπολίτης Σενάκι κ. Σιό μετέφερε την ευλογία του Πατριάρχηκαι τόνισε την συμβολή του στην πνευματική ανάκαμψη της Ορθοδοξίας στην Γεωργία. Τέλος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την τιμητική αυτή εκδήλωση τονίζοντας πως οι συναντήσεις αυτές δίνουν ιδιαίτερη χαρά στους γεωργιανούς της διασποράς.

Διαδώστε: