Πατριαρχείο Γεωργίας
31 Ιουλίου, 2024

Το Πατριαρχείο Γεωργίας για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαδώστε:

Τη λύπη του για ορισμένες από τις σκηνές που παρουσιάστηκαν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Γεωργίας. 

Η δήλωση του Πατριαρχείου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: “είναι πολύ λυπηρό αυτό που είδαμε. Στο Παρίσι γίναμε μάρτυρες προσβλητικών επανατοποθετήσεων του Χριστιανισμού και του Ιερού Ευαγγελίου, γεγονός το οποίο προσβάλλει κάθε πολιτισμένο άτομο που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην πίστη και σέβεται τα θρησκευτικά σύμβολα”.

Το Πατριαρχείο Γεωργίας δηλώνει ότι συμμετέχει στην κοινή αντίδραση που προκλήθηκε από την σκηνή η οποία παρουσίαζε σε δρώμενο τον “Μυστικό Δείπνο” με drag queens, η οποία ήταν εμπνευσμένη από την γνωστή τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου, όπως αυτή φιλοτεχνήθηκε από τον εγνωσμένου κύρους ζωγράφο της Αναγέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι συμφωνεί με την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το ζήτημα, στην οποία, μεταξύ άλλων σημαντικών, αναφέρεται: “Με πολλή θλίψη παρακολουθήσαμε να προβάλλονται, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Παρίσι, προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό και το ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, ο οποίος αναγνωρίζει το δικαίωμα της πίστης και του σεβασμού στα θρησκευτικά σύμβολα”.

“Συμμετέχουμε στη στεναχώρια που προκλήθηκε από το σκηνικό η οποία οδήγησε την τελετή έναρξης σε προσβολή της κοινής ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προπαγάνδας της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Διαδώστε: