09/05/2022 09/05/2022 Διακόσιοι Γεωργιανοί προσκυνητές υπό τον κ. Λάσα-Γεώργιον Ζβανία και με τη συνοδεία του Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το πρωί του Σαββάτου, 24ης Απριλίου/ 7ης Μαΐου 2022. Τους Γεωργιανούς προσκυνητές δέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών και τους μίλησε για το έργο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και...
09 Μαΐου, 2022 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 18:57

Διακόσιοι Γεωργιανοί επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Διακόσιοι Γεωργιανοί επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διακόσιοι Γεωργιανοί προσκυνητές υπό τον κ. Λάσα-Γεώργιον Ζβανία και με τη συνοδεία του Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το πρωί του Σαββάτου, 24ης Απριλίου/ 7ης Μαΐου 2022.

Τους Γεωργιανούς προσκυνητές δέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών και τους μίλησε για το έργο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και των σχέσεων αυτής με το Πατριαρχείο Γεωργίας και τις άλλες Εκκλησίες.

Οι ευλαβείς προσκυνητές προσέφεραν στον Μακαριώτατο μια εικόνα με την εξής επιγραφή:

“Δοξάζομεν τους διαπρεπείς Γεωργιανούς Αγίους πατέρες Πρόχωρο, Λουκά και Νικόλαο τον οσιομάρτυρα. Ικετεύομεν τον Θεόν υπέρ της προστασίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ’, άπασα την Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου, τον πατέρα ημών Μακαριώτατο Καθολικό- Πατριάρχη πάσης Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β΄. Είθε να προστατεύει τον λαό μας από κάθε ασέβεια και να καθοδηγεί άπαντας εις την οδόν της αληθείας.

Τούτη την εικόνα των τριών Γεωργιανών Πατέρων εξ Ιεροσολύμων εν αγάπη προσφέρομεν υπέρ προστασίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ’

Η μνήμη των αγίων πατέρων στις. 25 (12) Φεβρουάριου”.

Ο δε Μακαριώτατος επέδωσε σε αυτούς Ιεροσολυμιτικές ευλογίες.

Ζητούντες την ευλογία του Μακαριωτάτου τα μέλη της ομάδας αυτής αναχώρησαν για προσκύνηση στον Πανάγιο Τάφο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων