20/09/2024 20/09/2024 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος κ. Αλεξίου και του π. Σίλα, του εφημέριου της εκκλησίας, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα δημιούργησε ένα ιατρικό σημείο μέσα στο κέντρο καταφυγίου της για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του καταφυγίου και σε όσους χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση. Αυτό γίνεται με την ύπαρξη...
20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2024 - 19:51

Δημιουργία κέντρου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον Ι.Ν. Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Διαδώστε:
Δημιουργία κέντρου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον Ι.Ν. Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος κ. Αλεξίου και του π. Σίλα, του εφημέριου της εκκλησίας, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα δημιούργησε ένα ιατρικό σημείο μέσα στο κέντρο καταφυγίου της για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του καταφυγίου και σε όσους χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση.

Αυτό γίνεται με την ύπαρξη μιας ιατρικής και διοικητικής ομάδας, οι οποίες έχουν αναλάβει το έργο αυτό, με την υποστήριξη και τις δωρεές του ποιμαντικού συλλόγου της Βηθλεέμ.

Η εκκλησία έχει επίσης δημιουργήσει ένα φαρμακείο από την αρχή του πολέμου για την παροχή των απαραίτητων φαρμάκων στους ασθενείς, χάρη στις δωρεές και τις συνεισφορές πολλών φιλανθρωπικών και τοπικών και διεθνών εκκλησιαστικών οργανώσεων, καθώς και ατόμων που στέκονται πάντα δίπλα στην κοινότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του πολέμου, εξυπηρετώντας τα μέλη της εκκλησίας ειδικά και την κοινότητα γενικότερα.

Μεταξύ αυτών είναι η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπική Οργάνωση (IOCC), η Ποντιφική Ιεραποστολή στην Ιερουσαλήμ και πολλές άλλες οργανώσεις, για τις οποίες η κοιν΄τοταη του Αγίου Πορφυρίου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων