17/01/2023 17/01/2023 Εορταστική εκδήλωση της περιόδου του Δωδεκαημέρου με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διάφορες τοπικές παραδόσεις πραγματοποιήθηκε την Παρασκευήν, 13 Ιανουαρίου 2023, στον χώρο μεταξύ του Επισκοπείου και του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αρχιεπισκοπής Καττάρων. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά του Ορθοδόξου Αραβοφώνου Κατηχητικού, του Ελληνοφώνου Κατηχητικού, από την Ρωσσόφωνη Χορωδία, Qatar...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 15:21

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τράγουδια στο Κατάρ

Διαδώστε:
Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τράγουδια στο Κατάρ

Εορταστική εκδήλωση της περιόδου του Δωδεκαημέρου με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διάφορες τοπικές παραδόσεις πραγματοποιήθηκε την Παρασκευήν, 13 Ιανουαρίου 2023, στον χώρο μεταξύ του Επισκοπείου και του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αρχιεπισκοπής Καττάρων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά του Ορθοδόξου Αραβοφώνου Κατηχητικού, του Ελληνοφώνου Κατηχητικού, από την Ρωσσόφωνη Χορωδία, Qatar Arabesque, το Ρωσσόφωνο – Ουκρανόφωνο International Center for Music Χορωδία Kamerton.

Ο χορευτικός Σύλλογος των Ελλήνων του Κάταρ, με Ελληνικές ενδυμασίες χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και ο Σύλλογος Al Kofia, με τις αντίστοιχες Αραβικές παραδοσιακές ενδυμασίες χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και ετραγούδησε παραδοσιακά άσματα.

Στην εκδήλωση αυτή διετέθησαν προς πώληση, δώρα και αντικείμενα ευλαβείας, για την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Επίσης παρετέθηκε μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων Αραβικής, Ελληνικής, Σερβικής, Ρουμανικής, Μολδαβικής, Ρωσσικής και Ουκρανικής κουζίνας, προσφορά διαφόρων εταιρειών και κυριών μελών του ποιμνίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις της Ελλάδος κ. Ελένη Μιχαλοπούλου, της Μολδαβίας κ. Λούλιαν Γρηγορίτα, της Βουλγαρίας κ. Πλάμεν Στάνκοβ Δέλεβ, της Ρωσσίας κ. Ντημήτρι Ντουγκάντκιν, της Γεωργίας κ. Νικολόζ Ρεβαζισχβίλι και ο εκτελών καθήκοντα Πρέσβεως της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα, καθώς επίσης εκπρόσωποι άλλων δογμάτων στη Ντόχα.

Η μεγάλη προσέλευση των Ορθοδόξων του Κάταρ και μελών άλλων Χριστιανικών Κοινοτήτων επεβεβαίωσαν την επιτυχίαν αυτής της δραστηριότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων