31/12/2020 31/12/2020 Τον Άγιο Μόδεστο Πατριάρχη Ιεροσολύμων εόρτασαν σήμερα Πέμπτη 18/31 Δεκεμβρίου 2020, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Άγιος Μόδεστος χειροτονήθηκε Πατριάρχης Ιεροσολύμων τα χρόνια μετά την καταστροφή της Παλαιστίνης από τους Πέρσες κατά το έτος 614 μ.Χ.  Οι Πέρσες με την εισβολή αυτή κατέστρεψαν Εκκλησίες και Μοναστήρια και έσφαξαν χιλιάδες μοναχούς και πιστούς. Ο Άγιος Μόδεστος ανακαίνισε...
31 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2020 - 15:52

Εόρτασαν τον Άγιο Μόδεστο στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Εόρτασαν τον Άγιο Μόδεστο στα Ιεροσόλυμα

Τον Άγιο Μόδεστο Πατριάρχη Ιεροσολύμων εόρτασαν σήμερα Πέμπτη 18/31 Δεκεμβρίου 2020, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Άγιος Μόδεστος χειροτονήθηκε Πατριάρχης Ιεροσολύμων τα χρόνια μετά την καταστροφή της Παλαιστίνης από τους Πέρσες κατά το έτος 614 μ.Χ. 

Οι Πέρσες με την εισβολή αυτή κατέστρεψαν Εκκλησίες και Μοναστήρια και έσφαξαν χιλιάδες μοναχούς και πιστούς. Ο Άγιος Μόδεστος ανακαίνισε τα κατεστραμμένα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες και συμπαραστάθηκε ηθικά αλλά και υλικά στα θύματα της Περσικής εισβολής. Επιπλέον ο Άγιος Μόδεστος θεωρείται προστάτης και θεραπευτής των ασθενούντων ζώων.

Η μνήμη του Αγίου Μοδέστου εορτάστηκε στο λόγο Αμπού Τορ, στην Μονή του Αγίου απέναντι από την Αγία Σιών όπου και βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Μάρτυρος Προκοπίου. Στον Ναό αυτόν, τον οποίο άρχισε να ανακαινίζει ο μακαριστός Αγιοταφίτης Αρχιμανδρίτης Μόδεστος το 1970 και συνεχίζει την ανακαίνισει ο Επιστάτης Μοναχός Αντίοχος, τελέστηκε Εσπερινός εχτές το απόγευμα και Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί από τον Αρχιμανδρίτη Μακάριο με συλλειτουργό τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο Μαρκέλλο με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα και την προσέλευση λιγοστών πιστών λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας επεσκέφθη την Μονήν η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχικήν συνοδείαν και όλους τους πιστούς εδεξιώθη ο καλώς επιμελούμενος της συντηρήσεως της Μονής μοναχός Αντίοχος στο προαύλιον της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων