09/08/2024 09/08/2024 Την Παρασκευή, 27ην Ιουλίου /9ην Αυγούστου 2024, γιορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος.   Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία αναμιμνήσκεται ότι ο άγιος Παντελεήμων ονομαζόταν αρχικά Παντολέων. Ήταν ιατρός το επάγγελμα, θεράπευσε τυφλό διά του ονόματος του Χριστού, γενόμενος μ’ αυτό τον τρόπο γνωστός και μαρτύρησε για το...
09 Αυγούστου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2024 - 17:38

Εορτασμός Αγίου Παντελεήμονα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Εορτασμός Αγίου Παντελεήμονα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Παρασκευή, 27ην Ιουλίου /9ην Αυγούστου 2024, γιορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος.

 

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία αναμιμνήσκεται ότι ο άγιος Παντελεήμων ονομαζόταν αρχικά Παντολέων. Ήταν ιατρός το επάγγελμα, θεράπευσε τυφλό διά του ονόματος του Χριστού, γενόμενος μ’ αυτό τον τρόπο γνωστός και μαρτύρησε για το όνομα του Χριστού επί Μαξιμιανού το 305.

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα γιορτάστηκε στον Ιερόν Ναό της φερώνυμης Ιεράς Μονής, η οποία βρίσκεται κοντά στο Πατριαρχείου, με τον Εσπερινό αφ’ εσπέρας και την Θείας Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, συλλειτουργούντων μ’ αυτόν οι Αρχιμανδρίτες π. Κλαύδιος και π. Φιλούμενος, π. Φάραχ Μπαντούρ και ο Αρχιδιάκονος π. Μάρκος. Έψαλλε ο Ιεροδιάκονος π. Δοσίθεος και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή πιστών, οι οποίοι τιμούν και ευλαβούνται τον Άγιο.

Ο προεξάρχων Αρχιερεύς κήρυξε τον Θείον Λόγο τονίζοντας την ισχυρή πίστη του αγίου Παντελεήμονος προς τον Ιησού Χριστό.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή προς προσκύνηση η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχική και Αρχιερατική συνοδεία δεξιώθηκε η καλώς συντηρούσα την Μονή και εκείνη που αγιογράφησε τον Ιερό Ναό καθηγουμένη μοναχή Χαριτίνη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων