Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
18 Αυγούστου, 2023

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Γεωργίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Ιρακλί Γκαριμπασβίλι στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ισραήλ.

Ο κ. Γκαριμπασβίλι συνοδευόταν από κλιμάκιο συνεργατών, τον Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Λάσα Ζβάνια, καθώς και τον γιο του κ. Νικολόζ Γκαριμπασβίλι.

Προσφωνώντας τον κ.  Γκαριμπασβίλι, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον προσκυνηματικό, ποιμαντικό και ενoποιητικό ρόλο που διαδραματίζει μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Επίσης ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’ αναφέρθηκε στις αγαστές σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Γεωργίας, ευχήθηκε στον Γεωργιανό Πρωθυπουργό κάθε επιτυχία στην επίσκεψη του στο Ισραήλ και του προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Κουβουκλίου και της Θεοτόκου.

Από την πλευρά του ο κ. Γκαριμπασβίλι αναφέρθηκε στο ειρηνικό έργο, το οποίο επιτελεί η Γεωργία και στο γεγονός του ρόλου που διαδραματίζει για την προώθηση των ανθρωπιστικών αξιών.

Επίσης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποστήριξη του στους εκάστοτε ερχομένους Γεωργιανούς προσκυνητές στην Αγία Γη και ζήτησε την ευλογία του για να προσκυνήσει στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συνέχεια ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Γέροντα Δραγουμάνο Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίο, επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο, όπου Αγιοταφίτες μοναχοί τον υποδέχθηκαν με ευχές για ευόδωση της επίσκεψης του.

Διαδώστε: