Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
26 Απριλίου, 2022

Η Δευτέρα της Διακαινησίμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου εορτάστηκε η εορτή του Πάσχα στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στην πανηγυρική Πασχάλια λειτουργία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συμπροσευχομένων των Αγιοταφιτών Πατέρων, Αρχιερέων και Ιερομονάχων, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και μελών του Ελληνικού Γενικού Προξενείου, των εκπροσώπων των Πατριαρχείων Μόσχας και Ρουμανίας και πολλών προσκυνητών, που κατέκλεισαν τον ναό.

Ακολούθησε η άνοδος στα Πατριαρχεία, όπου ο Πατριαρχικός Αδελφικός χαιρετισμός και η ευλογία των Πασχάλιων αυγών από τον Μακαριώτατο.

Αναστάσιμες ευχές από τη Μόσχα δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Τις αναστάσιμες ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο μετέφεραν τα μέλη της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αγία Γη κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στην αίθουσα του Θρόνου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, χθες Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το patriarchia.ru, στο τέλος του επίσημου μέρους της δεξίωσης, οι εκπρόσωποι της αποστολής μετέφεραν στον Μακαριώτατο τον χαιρετισμό του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου καθώς και τις ευχές του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Ακολούθως τα μέλη επέδωσαν στον κ.κ. Θεόφιλο πασχαλινά δώρα και λουλούδια. Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τους κληρικούς της αντιπροσωπείας στην Ιερουσαλήμ και τους συνεχάρη για την εορτή του Πάσχα.

Διαδώστε: