Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
16 Αυγούστου, 2024

Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας Ευπραξίας στη Βηθανία

Διαδώστε:

Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου εψάλη το πρωί της Πέμπτης 15ης Αυγούστου 2024 η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας Ευπραξίας, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία.

Στη Εξόδιο Ακολουθία που τελέστηκε στη Μονή της μετανοίας της μακαριστής Γερόντισσας, συνιερούργησαν με τον Μακαριώτατο οι Σεβασμιώτατοι Αρχιεπίσκοποι Αβήλων κ. Δωρόθεος, Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Πέλλης κ. Φιλούμενος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, πολλοί Αγιοταφίτες Πατέρες και Αραβόφωνοι Ιερείς, παρουσία της εκπροσώπου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου κ. Αθανασίας Μάλιου και του εκπροσώπου της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαρίας της Μαγδαληνής και Όρους των Ελαιών Αρχιμανδρίτου π. Ρωμανού και πολλών πιστών από Ιεροσόλυμα και άλλες πόλεις.

Παρέστησαν μοναχές της Μονής Μάρθας και Μαρίας και από άλλες Μονές του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Έψαλλαν ο Ιεροδιάκονος π. Συμεών και ο Αγιορείτης μοναχός Ιωσήφ.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου τον Επικήδειο εκφώνησε ο Γέρων Αρχιγραμματέας Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος

Μετά την Εξόδιο Ακολουθία ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο της Μονής.

Ακολούθως στο Ηγουμενείο οι μοναχές της Μονής δέχθηκαν τα συλλυπητήρια του Μακαριωτάτου, της Συνοδείας του, και όλων των συμμετεχόντων στην Εξόδιο Ακολουθία. Ο Μακαριώτατος κάλεσε τις μοναχές, έδωσε μοναχικές οδηγίες και ανέθεσε την ηγουμενία στη Μοναχή της Μονής Μητροδώρα.

Διαδώστε: