13/06/2024 13/06/2024 Με επίκεντρο τον Πατριαρχικό και Μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Ιεροσόλυμα εορτάστηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Απόδοση του Πάσχα, δηλαδή η συμπλήρωση της Πασχαλίου περιόδου των σαράντα ημερών από την ημέρα της Αναστάσεως. Για την χαρμόσυνη εορτή εψάλη η Αναστάσιμος Ακολουθία, δηλαδή ο Αναστάσιμος Κανών του Αγίου...
13 Ιουνίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2024 - 19:33

Η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στα Ιεροσόλυμα

Με επίκεντρο τον Πατριαρχικό και Μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Ιεροσόλυμα εορτάστηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Απόδοση του Πάσχα, δηλαδή η συμπλήρωση της Πασχαλίου περιόδου των σαράντα ημερών από την ημέρα της Αναστάσεως.

Για την χαρμόσυνη εορτή εψάλη η Αναστάσιμος Ακολουθία, δηλαδή ο Αναστάσιμος Κανών του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, στον Πατριαρχικό και Μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και των Αγιοταφιτών Πατέρων.

Ακολούθως, κατά το έθος της Αδελφότητος, ο Μακαριώτατος και οι Αγιοταφίτες Πατέρες κατήλθαν διά των βαθμίδων του Ιερού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και προσκύνησαν  τον Πανάγιο Τάφο και τον Φρικτό Γολγοθά, διαρκούσης της Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αβήλων κ. Δωροθέου και συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και διακόνων, Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων, και με τη συμμετοχή εντοπίων πιστών και προσκυνητών.

Ακολούθως η Αρχιερατική Συνοδεία ανήλθε στα Πατριαρχεία και σε κλίμα χαράς και αγαλλίασης απέδωσε τα σέβη της στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων