29/08/2024 29/08/2024 Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Καττάρων η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το απόγευμα της Τρίτης 27ης Αυγούστου 2024 (14ης Αυγούστου με το παλαιό εορτολόγιο), στο Παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε επτάωρη Αγρυπνία, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και η Ακολουθία του Όρθρου. Κατόπιν εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας...
29 Αυγούστου, 2024 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 23:37

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κατάρ

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κατάρ

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Καττάρων η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Τρίτης 27ης Αυγούστου 2024 (14ης Αυγούστου με το παλαιό εορτολόγιο), στο Παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε επτάωρη Αγρυπνία, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και η Ακολουθία του Όρθρου.

Κατόπιν εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου, συλλειτουργούντος του Σταυροφόρου-Οικονόμου π. Μιχαήλ Θεοχαρίδου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Ισαάκ του Σύρου και Αγίου Γεωργίου και Αγίου Μακαρίου Ιεροσολύμων Ντόχας.

Συμμετείχε πλήθος πιστών με έκδηλο τον σεβασμό και την ευλάβεια προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τους ύμνους έψαλε η χορωδία του Ιερού Ναού στα αραβικά και στα ελληνικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων