Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
28 Ιουνίου, 2021

Η εορτή των Αγίων Πάντων στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:

Την Κυριακή, 14 /27 Ιουνίου 2021, εορτάσθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή της Κυριακής των Αγίων Πάντων  στο παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων, το οποίο βρίσκεται εντός του Ναού της Υπαπαντής της Ιεράς Μονής Παναγίας Σεϊδανάγιας, πλησίον του Ναού της Αναστάσεως και του Πατριαρχείου.

Κατά την εορτή αυτή εορτάζεται η μνήμη όλων των Αγίων του έτους μίαν εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, για να δηλωθεί ότι οι Άγιοι Πάντες είναι καρπός της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος.

“Η εορτή αύτη εωρτάσθη δι’ Εσπερινού αφ’ εσπέρας και θείας Λειτουργίας την πρωΐαν, προεξάρχοντος του Τυπικάρη του μοναστηριακού Ναού αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου, συλλειτουργούντος αυτώ του Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου, ψάλλοντος ελληνιστί δεξιά του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και του μοναχού Βασιλείου, και αραβιστί αριστερά του κ. Ριμόν Κάμαρ και μετεχουσών μοναζουσών και πιστών Ιεροσολυμιτών και των ενοριτών του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Την ιερατικήν συνοδείαν και όλον το Εκκλησίασμα εδεξιώθη φιλοφρόνως εις το ηγουμενείον και το προαύλιον η καλώς επιμελουμένη των της Μονής και αποκαταστήσασα αυτήν αγιογραφικώς και νυν ωραΐζουσα αυτήν δι’ αρμοδέματος -κόχλε και μαρμαρίνους διακόσμους του εξωτερικού τοίχου οσιολογιωτάτη μοναχή Σεραφείμα”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

 

 

Διαδώστε: