Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
14 Ιουνίου, 2020

Η εορτή των Αγίων Πάντων στην Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας

Διαδώστε:

Σήμερα, Κυριακή, 1η /14η Ιουνίου 2020, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των Αγίων Πάντων, όπως ορίζεται από το Πεντηκοστάριον, στο προς τιμήν τους παρεκκλήσι,  εντός του ιερού Ναού της Υπαπαντής Ιεράς Μονής Παναγίας Σεϊδανάγιας, πλησίον του Πατριαρχείου στη Χριστιανική συνοικία της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μιλά για τους Αγίους Πάντες ως καρπούς της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος, που εδόξασαν τον Θεό.

Διαβάστε την ως έχει:

«Η εορτή αύτη εορτάζεται υπό της Εκκλησίας, ως η τελευταία της περιόδου της Πεντηκοστής, διά να δηλωθή δι’ αυτής ότι οι Άγιοι Πάντες είναι καρπός της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος. Όπως οι Απόστολοι, ούτως και πάντες οι Άγιοι ενεδυναμώθησαν και εφωτίσθησαν υπό του Αγίου Πνεύματος και εφήρμοσαν τας εντολάς του Κυρίου και εδόξασαν τον Θεόν.

Του Εσπερινού αφ’ Εσπέρας και της θείας Λειτουργίας την πρωίαν προεξήρξεν ως χοροστατών ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, λειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Καλλίστου και Ισιδώρου των Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων π. Νεκταρίου και π. Χαραλάμπους και του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου, ψαλλόντων του Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου και του μοναχού Χαρίτωνος και μετεχόντων εν ευλαβεία πιστών εξ Ιεροσολύμων, Ελληνορθοδόξων Αραβοφώνων και Ρωσωφώνων και άλλων.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν, η καλώς επιμελουμένη των της Μονής και του αρτοποιείου του Πατριαρχείου Καθηγουμένη μοναχή Σεραφείμα εδεξιώθη την Αρχιερατικήν συνοδείαν και το εκκλησίασμα».

Διαδώστε: