Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
10 Αυγούστου, 2023

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του νέου Χοζεβίτου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:

Εορτάσθηκε σήμερα, 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 2023, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη του οσίου Πατρός Ιωάννου του νέου Χοζεβίτου εκ Ρουμανίας στην Ιερά Μονή Χοζεβα που βρίσκεται στην όχθη του χειμάρρου Χορράθ, πλησίον της Ιεριχούς.

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία αναμιμνήσκει ότι ο Άγιος Ιωάννης προσήλθε στους Αγίους Τόπους από την Ρουμανία κατά τα μέσα του 20ου αιώνα και έζησε σε πλήρη άσκηση και ταπείνωση στις Ιερές Μονές της ερήμου του Ιορδάνη, εκοιμήθη οσιακώς και αξιώθηκε μετά την Κοίμησή του να κάνει θαυματουργικά σημεία και για το λόγο αυτό συγκαταλέχθηκε στο αγιολόγιο της Εκκλησίας Ιεροσολύμων το έτος 2016.

Η εορτή της Κοιμήσεως του οσίου Ιωάννου εορτάσθηκε σε ολονυκτία στην Ιερά Μονή Χοζεβά, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Καπιτωλιαδος κ. Ησυχίου και του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκοπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, ψαλλόντων και προσευχομένων των μοναχών της Μονής τη φιλοξενία του Ηγουμενου Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου.

Το έορτιο κήρυγμα του Μακαριωτάτου στην Ιερά Μονή Χοζεβά για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Νέου Χοζεβιτη:

Διαδώστε: