Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
10 Ιανουαρίου, 2024

Η εορτή του Πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου στον τόπο λιθοβολισμού του (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2023/ 9 Ιανουαρίου 2024, τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στο εν Γεθσημανή τόπο του λιθοβολισμού του και τον Ιερό Ναό επ’ ονόματι αυτού.

Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία ενθυμείται ότι ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος, πλήρης Πνεύματος Αγίου, των επτά διακόνων, προσήχθη ενώπιον του Συνεδρίου και ομολόγησε εν οράσει θεϊκή Χριστό τον Θεόν ημών και διά τούτο και οδηγήθηκε έξω των τειχών της Αγίας Πόλεως και λιθοβολίθηκε.

Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, συλλειτουργούντων του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, του Ιερέως της Κοινότητος Μπερ Σέβα π. Αλεξάνδρου, του Πρεσβυτέρου π. Νεκταρίου και του Ιεροδιακόνου π. Αναστασίου, ψαλλόντων του π. Ιωάννου και του μοναχού Ιωσήφ του Αγιορείτου στα ελληνικά ελληνιστί και της χορωδίας της Κοινότητος Μπερ Σέβα, στα ρωσικά, αραβικά και ρουμανικά.

Μετά την Απόλυση ακολούθησε η λιτανεία και η δέηση στο σημείο του λιθοβολισμού του αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος δεξιώθηκε την Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα στο ηγουμενείο και το προαύλιο της Ιεράς Μονής.

Διαδώστε: