02/07/2024 03/07/2024 Σε θετικό κλίμα οι Πατριάρχες και οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων κ. Moshe Leon, για να του μεταφέρουν αυτοπροσώπως το περιεχόμενο της επιστολής τους προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα τον Ιούνιο και την ανησυχία τους από τις πρόσφατες νομικές ενέργειες του Δήμου κατά των Εκκλησιών...
02 Ιουλίου, 2024 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2024 - 1:18

Ιεροσόλυμα: Συνάντηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών με τον Δήμαρχο για το φλέγον ζήτημα της επιβολής φόρων

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Συνάντηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών με τον Δήμαρχο για το φλέγον ζήτημα της επιβολής φόρων

Σε θετικό κλίμα οι Πατριάρχες και οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων κ. Moshe Leon, για να του μεταφέρουν αυτοπροσώπως το περιεχόμενο της επιστολής τους προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα τον Ιούνιο και την ανησυχία τους από τις πρόσφατες νομικές ενέργειες του Δήμου κατά των Εκκλησιών αναφορικά με την είσπραξη οφειλών των Δημοτικών φόρων.

Οι Πατριάρχες και οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα επανέλαβαν τη διαχρονική τους θέση ότι τέτοιες μονομερείς ενέργειες των Δήμων δεν είναι σύμφωνες με το Status Quo και με τα δικαιώματα των Εκκλησιών, που αναγνωρίζονται και υποστηρίζονται επί αιώνες και παραχωρούνται στις Εκκλησίες για την τεράστια προσφορά τους στους Αγίους τόπους και στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι Πατριάρχες και οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα επέμειναν ότι οποιαδήποτε λύση για τις εκκρεμότητες μεταξύ των Εκκλησιών και των Δήμων πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου με την κυβέρνηση η οποία έχει ολιστική αντίληψη αυτών των πολύπλοκων θεμάτων. Επίσης επανέλαβαν την ετοιμότητά τους για διάλογο με την ειδική επιτροπή που δημιούργησε η Κυβέρνηση το 2018 για το σκοπό αυτό.

«Οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα αναμένουν την απάντηση του Πρωθυπουργού στην επιστολή τους και στο μεταξύ προσβλέπουν στον Δήμαρχο για να βοηθήσει στην προώθηση των μηχανισμών διαλόγου ώστε να επιτευχθεί αίσιο αποτέλεσμα προς όφελος όλων των πλευρών», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων