02/07/2024 23/07/2024 Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 η συνάντηση των Πατριαρχών και των Προκαθημένων των Χριστιανικών Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα με τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων Μοσέ Λιόν, στον οποίο εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες νομικές ενέργειες του Δήμου κατά των Εκκλησιών αναφορικά με την είσπραξη οφειλών από Δημοτικούς φόρους. Παράλληλα στη συνάντηση οι...
02 Ιουλίου, 2024 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2024 - 4:03

Ιεροσόλυμα: Συνάντηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών με τον Δήμαρχο για το φλέγον ζήτημα της επιβολής φόρων

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Συνάντηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών με τον Δήμαρχο για το φλέγον ζήτημα της επιβολής φόρων

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 η συνάντηση των Πατριαρχών και των Προκαθημένων των Χριστιανικών Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα με τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων Μοσέ Λιόν, στον οποίο εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες νομικές ενέργειες του Δήμου κατά των Εκκλησιών αναφορικά με την είσπραξη οφειλών από Δημοτικούς φόρους.

Παράλληλα στη συνάντηση οι Πατριάρχες και οι Προκαθήμενοι των Χριστιανικών Εκκλησιών ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων για το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής που απέστειλαν τον Ιούνιο προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφορικά με το ζήτημα, στην οποία αναφέρουν ότι τέσσερις Δήμοι στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ, Ράμλα, Ναζαρέτ και Ιεροσόλυμα) απέστειλαν πρόσφατα επιστολές, προειδοποιώντας τις Εκκλησίες ότι θα κινηθούν νομικά εάν δεν πληρώσουν φόρους.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες αντιπροσωπεύουν μια συντονισμένη επίθεση στη Χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους», σημειώνουν στην επιστολή και, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν χαρακτηριστικά:

«Σε αυτή την εποχή, που όλος ο κόσμος, και ιδιαίτερα ο Χριστιανικός κόσμος, παρακολουθεί συνεχώς τα γεγονότα στο Ισραήλ, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε θέση να αντιμετωπίζουμε μια προσπάθεια των αρχών να εκδιώξουν τη Χριστιανική παρουσία από τους Αγίους Τόπους.»

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων οι Πατριάρχες και οι Προκαθήμενοι των Χριστιανικών Εκκλησιών επανέλαβαν την πάγια θέση τους ότι τέτοιες μονομερείς ενέργειες των Δήμων δεν είναι σύμφωνες με το Status Quo, καθώς και με τα δικαιώματα των Εκκλησιών, τα οποία αναγνωρίζονται και ισχύουν επί αιώνες και παραχωρούνται στις Εκκλησίες για την τεράστια προσφορά τους στους Αγίους Τόπους και στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων.

Επίσης τόνισαν ότι οποιαδήποτε εκκρεμότητα μεταξύ των Εκκλησιών και των Δήμων πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου με την Κυβέρνηση η οποία έχει ολιστική αντίληψη αυτών των σύνθετων ζητημάτων. Επανέλαβαν δε την ετοιμότητά τους για διάλογο με την ειδική επιτροπή που σύστησε η Κυβέρνηση το 2018 για τον σκοπό αυτό και εξέφρασαν την θέση ότι οι Δήμοι θα είναι μέρος αυτής της ολιστικής λύσης.

«Οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα αναμένουν την απάντηση του Εξοχοτάτου Πρωθυπουργού στην επιστολή τους και παράλληλα προσβλέπουν στον Εξοχότατο Δήμαρχο και στη θετική του υποδοχή σήμερα προκειμένου να συμβάλλουν στην προώθηση των μηχανισμών διαλόγου ώστε να επιτευχθεί αίσιο αποτέλεσμα προς όφελος όλων των πλευρών», αναφέρουν χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων σε κοινή δήλωση τους μετά το πέρας της συνάντησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων