Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
05 Σεπτεμβρίου, 2023

Ιεροσολύμων: Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παίξει ρόλο στην επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:

Για τα συνεχόμενα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια κατά των χριστιανών στους Αγίους Τόπους ενημερώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο Κριστιάν Τέρες, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ρουμάνος Ευρωβουλετής επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στην έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τους Αγίους Τόπους.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Τέρες ο κ.κ. Θεόφιλος μίλησε για το έργο του Πατριαρχείου ως του αρχαιότερου εκκλησιαστικού ιδρύματος στους Αγίους Τόπους, για τα περιστατικά βίας κατά των Χριστιανών και για τον ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μπορεί να εγγυηθεί την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία στέγαζε για αιώνες τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες. Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Ο Μακαριώτατος τόνισε επίσης την ύψιστη σημασία της επένδυσης στα εκπαιδευτικά συστήματα ως μία από τις καλύτερες μεθόδους μετάδοσης των αξιών και της συνύπαρξης.

Ο κ. Τέρες έδειξε ενδιαφέρον για τις απόψεις του Μακαριωτάτου και τόνισε ότι να τις μεταφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαδώστε: