29/12/2021 30/12/2021 Στη σθεναρή προσπάθεια των θρησκευτικών ηγετών της Αγίας Γης για την υπεράσπιση του Χριστιανικού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσόλυμων κ.κ. Θεόφιλος κατά την παραδοσιακή ανταλλαγής ευχών για τα Χριστούγεννα, προς τους Φραγκισκανούς των Αγίων Τόπων. Τον Μακαριώτατο συνόδευε αντιπροσωπεία της Αδελφότητος του Παναγίου Τάφου. Η υπεράσπιση του Χριστιανικού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ, όπως υπογράμμισε...
29 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2021 - 2:30

Ιεροσολύμων: Να υπερασπιστούμε τον Χριστιανικό χαρακτήρα των Αγίων Τόπων

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων: Να υπερασπιστούμε τον Χριστιανικό χαρακτήρα των Αγίων Τόπων

Στη σθεναρή προσπάθεια των θρησκευτικών ηγετών της Αγίας Γης για την υπεράσπιση του Χριστιανικού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσόλυμων κ.κ. Θεόφιλος κατά την παραδοσιακή ανταλλαγής ευχών για τα Χριστούγεννα, προς τους Φραγκισκανούς των Αγίων Τόπων.

Τον Μακαριώτατο συνόδευε αντιπροσωπεία της Αδελφότητος του Παναγίου Τάφου.

Η υπεράσπιση του Χριστιανικού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ, όπως υπογράμμισε ο Πατριάρχης Θεόφιλος, γίνεται «εἰς μίαν ἐποχήν, πού ὁ χαρακτήρ οὗτος ἦτο, καί συνεχίζει νά εὑρίσκηται, ὑπό ἰδαιτέραν ἀπειλήν».

Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφέρει τις ενέργειες των Αρχηγών των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, οι οποίοι εισηγήθηκαν σε διεθνείς και τοπικές εφημερίδας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το αναγνωστικό κοινό για την συνεχή απειλή εκ των Ισραηλινών ριζοσπαστών, ατόμων και ομάδων, εναντίον της Χριστιανικής παρουσίας, ιδιαιτέρως δε εις την Αγίαν Πόλιν της Ιερουσαλήμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων