05/05/2022 05/05/2022 Ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών υπό τους κ. Andy Harris καί κ. Jose Luis Correa επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Τετάρτη 4 Μαΐου. “Το Πατριαρχείο παρά του ότι πολεμείται από τους εξτρεμιστές απολαμβάνει σεβασμού και τιμής παρά πολλών. Ο Πανάγιος Τάφος είναι η καρδιά των Ιεροσολύμων”, είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδεχόμενος τους Γερουσιαστές....
05 Μαΐου, 2022 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 18:41

Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Το Πατριαρχείο πολεμείται από τους εξτρεμιστές

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Το Πατριαρχείο πολεμείται από τους εξτρεμιστές

Ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών υπό τους κ. Andy Harris καί κ. Jose Luis Correa επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Τετάρτη 4 Μαΐου. “Το Πατριαρχείο παρά του ότι πολεμείται από τους εξτρεμιστές απολαμβάνει σεβασμού και τιμής παρά πολλών. Ο Πανάγιος Τάφος είναι η καρδιά των Ιεροσολύμων”, είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδεχόμενος τους Γερουσιαστές.

“Χαρά ημών είναι να υποδεχώμεθα υμάς εις την παρούσαν συγκυρίαν της εορτής του Πάσχα ημών μετά του Εβραικού Πάσχα και της εορτής του Ραμαζανίου εις την Ιερουσαλήμ, η οποία είναι η πνευματική πρωτεύουσα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, σημείον ευλογίας αλλά και σημείον πολιτικής διενέξεως”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος  επεσήμασε ότι “στο πλαίσιον τούτο το Πατριαρχείον διαδραματίζει σημαντικόν ποιμαντικόν και θρησκευτικόν αλλά και ειρηνευτικόν και συνδιαλλακτικόν έργον εις την Ιερουσαλήμ και όλην την Αγίαν Γην αρχήθεν αλλά και από του 7ου μ.Χ. αιώνος εις το πλαίσιον της συμφωνίας της συνθήκης του Πατριάρχου Σωφρονίου μετά του Χαλίφου Ομάρ Χαττάμπ”.

Αναφερόμενος σατον σημαντικό ρόλο του Πατριαρχείου, ο Μακαριώτατος είπε: “Το Πατριαρχείον διά μέσου των αιώνων διέσωσε όχι μόνον τα Χριστιανικά αλλά και τα Ιουδαικά Προσκυνήματα και διατηρεί ταύτα ως λειτουργικούς χώρους παρά τον πόλεμον, ο οποίος του εξασκείται υπό των εξτρεμιστών και διά τούτο το Πατριαρχείον παρά του ότι πολεμείται από τους εξτρεμιστάς απολαμβάνει σεβασμού και τιμής παρά πολλών. Ο Πανάγιος Τάφος είναι η καρδιά των Ιεροσολύμων”.

Μετά τις δηλώσεις του Μακαριωτάτου οι Αμερικανοί Γεορυσιαστές εξέφρασαν το ειλικρινές τους ενδιαφέρον να βοηθήσουν το Πατριαρχείο και τους Χριστιανούς της Αγίας Γης μέσω διαβημάτων προς την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Δεχόμενοι μετ’ ευχαριστιών τα δώρα ευλογίας του Μακαριωτάτου, ανεχώρησαν για να προσκυνήσουν στον Πανάγιον Τάφο.

Δείτε ακόμη ΖΩΝΤΑΝΑ στο ope.gr την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19.30.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων