Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
10 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιορδανία: Ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές

Διαδώστε:

Οι Ιορδανοί προσήλθαν σήμερα, Τρίτη (10/9), στις κάλπες για να αναδείξουν νέο κοινοβούλιο, σε ατμόσφαιρα δυσαρέσκειας για την οικονομική δυσπραγία και τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει πλέον εισέλθει στον δωδέκατο μήνα του.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος, όπως αναφέρει η ανάρτηση της Πατριαρχικής Επιτροπείας στο Αμμάν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω της οποίας απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής προς τον λαό να προσέλθει στις κάλπες, και συνοδεύεται παράλληλα από το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Δείτε την ανάρτηση:

Οι εκλογές, που διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, είναι οι πρώτες μετά την υιοθέτηση νέου νόμου τον Ιανουάριο του 2022, που αύξησε τις έδρες του σώματος και την ποσόστωση των εδρών που καταλαμβάνουν γυναίκες, ενώ μείωσε το ελάχιστο όριο ηλικίας των υποψηφίων.

Στους υποψήφιους απαντώνται αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων ιορδανικών φυλών, κεντρώοι, υποστηρικτές της κυβέρνησης, ανεξάρτητοι, μέλη παρατάξεων της αριστεράς καθώς και του Μετώπου Ισλαμικής Δράσης (ΜΙΔ), του πολιτικού βραχίονα των Αδελφών Μουσουλμάνων και μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται στα 5,1 εκατομμύρια που είναι αριθμός μάλλον μικρός, αν κανείς λάβει υπόψη πως το χασεμιτικό βασίλειο της Ιορδανίας έχει 11,5 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Τα περισσότερα προεκλογικά σλόγκαν και οι περισσότερες υποσχέσεις αφορούν τις προκλήσεις της καθημερινότητας των Ιορδανών, όμως ο πόλεμος στη Γάζα παραμένει στο μυαλό πολλών, ειδικά των υποψήφιων του ΜΙΔ, στο βασίλειο που υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ το 1994.

Διαδώστε: