Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
11 Ιουνίου, 2023

Κυριακή των Αγίων Πάντων στη Μονή Παναγίας Σειδανάγιας Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Στο παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων, το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού της Υπαπαντής της Ιεράς Μονής Παναγίας Σειδανάγιας στην Παλαιά Πόλη  των Ιεροσολύμων εορτάσθηκε από το Πατριαρχείο σήμερα  29η Μαΐου/11η Ιουνίου 2023 η Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Ως Κυριακή των Αγίων Πάντων, ως εορτή δηλονότι όλων των Αγίων  Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, Πατριαρχών, Προφητών, Προπατόρων, Αποστόλων, Κηρύκων, Ευαγγελιστών, μαρτύρων, ομολογητών, εγκρατευτών, νεομαρτύρων, οι οποίοι είναι  καρπός της επενεργείας, της επιφανείας του Αγίου Πνεύματος.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός και σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, συλλειτουργούντων του Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Αρχιμανδρίτου π. Κλαυδίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, του Αραβοφώνου Πρεσβυτέρου π. Φάραχ.

Έψαλλαν ο Ιεροδιάκονος π. Συμεών και οι ψάλτες του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου ενώ παρέστησαν πολλοί πιστοί από την Ενορία του Αγίου Ιακώβου και προσκυνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Παρέστη επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελος Βλιώρας.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθε προς προσκύνησιν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχικήν και  Αρχιερατικήν Συνοδείαν και το εκκλησίασμα εδεξιώθη φιλοξένως η καθηγουμένη οσιολογιωτάτη μοναχή Σεραφείμα.

Διαδώστε: