12/04/2020 12/04/2020 Την Βαϊοφόρο είσοδος του Κυρίου τίμησαν σήμερα στα Ιεροσόλυμα. Στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον κεκλεισμένων των θυρών Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος. Μετά το θαυμαστό γεγονός της αναστάσεως του τετραήμερου Λαζάρου, ο Ιησούς Χριστός, εισέρχεται σήμερα θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα. Οι Ιουδαίοι, κρατώντας βάγια και κλαδιά διάφορων δένδρων, επευφημούν, βλέποντας...
12 Απριλίου, 2020 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 11:27

Η Κυριακή των Βαΐων στον Πανάγιο Τάφο

Διαδώστε:
Η Κυριακή των Βαΐων στον Πανάγιο Τάφο

Την Βαϊοφόρο είσοδος του Κυρίου τίμησαν σήμερα στα Ιεροσόλυμα.

Στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον κεκλεισμένων των θυρών Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος.

Μετά το θαυμαστό γεγονός της αναστάσεως του τετραήμερου Λαζάρου, ο Ιησούς Χριστός, εισέρχεται σήμερα θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα.

Οι Ιουδαίοι, κρατώντας βάγια και κλαδιά διάφορων δένδρων, επευφημούν, βλέποντας τον Ιησού Χριστό να εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα, και αναφωνούν «της αναστάσεως την νίκην προμηνύοντες», «Ωσαννά εν τοις υψίστοις», αυτόν που ήρθε εκούσια να σώσει από την πλάνη το γένος των ανθρώπων.

Ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος βρίσκεται «επί θρόνου υψηλού», σήμερα εμφανίζεται «επί πώλου ευτελούς», δηλαδή καθήμενος επάνω σε μικρό γαϊδουράκι, αυτός που καθημερινά πεζός βρισκόταν ανάμεσα στους ανθρώπους. «Ωσαννά τω Υιώ Δαυίδ, ευλογημένος ει ο ελθών, και πάλιν ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

 

Φωτογραφίες: Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων