21/11/2019 21/11/2019 Με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου, συναντήθηκε χθες στο Κρεμλίνο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Σκοπός της επίσκεψης του Πατριάρχη στη Ρωσία είναι η παραλαβή του παράσημου “Πατριάρχης Αλέ ξιος Β'” με το οποίο θα τον τιμήσει το Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών. Ο κ....
21 Νοεμβρίου, 2019 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2019 - 8:55

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε ο Πατρ. Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε ο Πατρ. Ιεροσολύμων

Με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου, συναντήθηκε χθες στο Κρεμλίνο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Σκοπός της επίσκεψης του Πατριάρχη στη Ρωσία είναι η παραλαβή του παράσημου “Πατριάρχης Αλέ ξιος Β'” με το οποίο θα τον τιμήσει το Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών.

Ο κ. Πούτιν μετά το αρχικό καλωσόρισμα τόνισε την αδελφική σχέση που υπάρχει μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τονίζοντας πως “αυτό ωφελεί ιδιαίτερα την Ορθοδοξία στο σύνολό της και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των πιστών μας”.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη πλευρά του Ρώσου Προέδρου και για το μέλλον των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή τονίζοντας πως: “Γνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και πρέπει να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών. Οποιαδήποτε διάσπαση θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο χριστιανικό κόσμο και γενικά στους χριστιανούς της μέσης Ανατολής”.

Ο κ. Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί τον Ιανουάριο τα Ιεροσόλυμα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

“Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ευλογία του Παναγίου Τάφου και την ευγνωμοσύνη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής που σας εκτιμούν. Επίσης σας ευχαριστώ για την αποφασιστική βοήθεια, η οποία ήταν πολύ σημαντική για την προστασία της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου” ανέφερε από τη πλευρά του ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων